Altijd Prijs

Compagnie Cecilia & HETPALEIS (B)
Altijd Prijs

Compagnie Cecilia & HETPALEIS (B)
Altijd Prijs
altijd-prijs.jpg
HETPALEIS | € 15/12
serre
22/8 - 20:15
23/8 - 20:15
24/8 - 20:15
25/8 - 20:15
27/8 - 20:15
De Keuze 08
Van/met: Arne Sierens (tekst & regie), Titus Devoogdt, Robrecht VandenThoren (spel), Jean-Yves Evrard (live muziek), Guido Vrolix (decor), Koen Augustijnen (co-regie), Koen Demeyere (realisatie), Timme Afschrift (licht), Lieve Pynoo (kostuums).  Met de steun van Vooruit
Foto: Kurt Van der Elst
Duur: 1u20min | Nederlands gesproken
16+

Arne Sierens (o.a. Allemaal Indiaan, Maria Eeuwigdurende Bijstand) maakt theater met zijn poten in het leven. Samen met oude getrouwe Titus De Voogdt en nieuwkomer Robrecht Vanden Thoren creëerde hij, voortgestuwd door live muziek van Jean-Yves Evrard, een donkere theatervoorstelling over de getroebleerde lotsverbondenheid van twee mannen uit verschillende milieus. De twee mannen ontmoeten elkaar in bizarre omstandigheden, en raken ongewild verstrengeld in elkaars leven. Een choreografisch spel van aantrekken en afstoten, uitdagen en verleiden, van tederheid en agressiviteit volgt. Altijd Prijs is een amusante, doch harde Sierens: net als het speelplatform slaat ze de grond soms onder je voeten weg.

Volgens de jury:

Met Altijd Prijs is er weer een Sierens-vanbelang. "Woest, eigenzinnig en confronterend, maar altijd recht naar het hart" - zoals het motto van Compagnie Cecilia luidt. En wat een energie! Dit is wat muziektheater méér moet zijn: absoluut theater en absoluut muziek, in een uniek verbond met beweging.

Uit de pers:

Alles wat ze doen, is van een jongensachtigheid die samen met de empathische live muziek van Jean-Yves Evrard de beste Sierens oplevert sinds Allemaal Indiaan. (De Morgen, W. Hillaert)