Droesem

Inne Goris / ZEVEN (B)
Droesem

Inne Goris / ZEVEN (B)
Droesem
droesem-6880(c)koenbroos.jpg
deSingel - Rode zaal | € 12/9
zwarte zaal
30/8 - 15:00
30/8 - 17:00
De Keuze 08
Van/met: Inne Goris (regie), Samantha van Wissen (spel), Eavesdropper (muziek), Catherine Clayé (scenografie), Jan Staes (dramaturgie), Lieve Meeussen (kostuums) , in samenwerking met The Moose Foundation en Crying Out Loud
Foto: Koen Broos
Duur: 1u | Geen tekst
4+

Met Droesem is Inne Goris niet aan haar proefstuk toe. Eerder creëerde ze o.a. Drie Zusters, Pride&Prejudice, La petite fille qui aimait trop les allumettes en De dood en het meisje; stuk voor stuk sfeerrijke voorstellingen die een unieke plaats in het theaterlandschap veroverden.  Droesem is een speelse, visuele solovoorstelling op de rand van beeldende kunst, dans en theater, waarin de alom bekende sprookjes door de mangel worden gehaald. Waarom zou een prinses moeten wachten op de prins van haar dromen? Kan ze niet beter gokken op het witte paard? Moet dat bos echt altijd zo donker en waarom zetten ze daar in godsnaam geen pijltjes? Droesem gaat op zoek naar de restanten in de sprookjes, en geeft de hoofdrol aan de vergeten prinsessen, heksen en dwergen.

Volgens de jury:

De jury is onder de indruk van de secuurheid en consequentie waarmee Inne Goris zonder toegeven haar hoogst persoonlijke, eigenzinnige parcours uittekent. Droesem is een poëtische voorstelling die je uitdaagt anders naar de stereotypen van sprookjes te kijken. Een unieke ode aan de verbeelding!

Uit de pers:

Een ode aan de fantasie ... een pareltje van theatrale poëzie. (De Standaard, M. Bellon)