Thierry

JAN (B)
Thierry

JAN (B)
Thierry
thierry.jpg
Monty | € 12/9
27/8 - 20:30
28/8 - 20:30
De Keuze 08
Van/met: Peter Seynaeve (regie), Daan Appels, Thomas Janssens, Hans Mortelmans, Leonard Muylle, Isabelle Van Hecke (spel), Ans Vroom (dramaturgie)
Foto: Ans Vroom
Duur: 1u | Nederlands gesproken
16+

Regisseur en acteur Peter Seynaeve maakt met JAN voorstellingen voor volwassenen met jongeren op scène. Na de bejubelde producties As you like it en Je ne comprends pas, ging hij aan de slag met vier jongeren en één professionele actrice. Thierry is een intense en aangrijpende voorstelling over de laatste dagen uit het leven van de 17-jarige Thierry. Na het overlijden van zijn vader slaagt hij er niet in de draad van zijn leven weer op te nemen. Terwijl de verhuis naar een andere stad voor zijn moeder net de oplossing lijkt, maakt het voor Thierry alles alleen maar ingewikkelder...

ik zou tot honderd willen tellen. Tot honderd en er dan niet meer zijn.

Volgens de jury:

Een kwetsbare en verontrustende productie over eenzaamheid en zelfdoding bij jongeren. Thierry maakt indruk door zijn inventiviteit en intensiteit en door de hoogstpersoonlijke schriftuur van de maker. Peter Seynaeve beheerst de kunst van de stilte tot in de puntjes. In een uitgepuurde dramaturgie laat hij zijn jonge acteurs op verbazingwekkend niveau spelen.

Uit de pers:

Een pijnlijk harde, oorverdovend stille voorstelling die zich als een strop rond de keel snoert. (De Morgen, L. Laveyne)