Tourniquet

Abattoir Fermé (B)
Tourniquet

Abattoir Fermé (B)
Tourniquet
abatoir-tourniquet.jpg
deSingel - Rode zaal | € 15/12
zwarte zaal
28/8 - 20:00
29/8 - 20:00
Keuze uit TF-1.nl 08
Van/met: Stef Lernous (regie), Ragna Aurich, Joost Vandecasteele, Chiel Van Berkel (spel), Kreng (soundtrack), Leo Denijs (decor), Marga Sanders (kostuums) e.a.
Foto: Stef Lernous
Duur: 1u30min | Geen tekst

De winnaar van de Vlaamse Cultuurprijzen 2007 bouwt gestaag verder aan een eigenzinnig oeuvre waarin de grenzen van het theater gretig worden afgetast. Een bijzondere beeldentaal en ongebreidelde fascinatie voor de donkere kant van de menselijke natuur, kenmerken de beklemmend scherpe voorstellingen van Abattoir Fermé. Met het indringende Tourniquet zet regisseur Stef Lernous - na Moe maar op en dolend en Tinseltown - zijn zoektocht naar tekstloos en filmisch theater met verve verder. Tourniquet suggereert de geschiedenis en contouren van een huis en zijn drie geesten. Dode grond, gebarsten vloer, muren als door een ziekte aangetast.

Volgens de jury:

Nederlandse jury TF-1:

Het publiek krijgt een intense hoogmis voorgeschoteld van wat theater anno 2008 kan zijn. Een ritueel waarbij je te gast bent en geïntrigeerd naar moet blijven kijken.

Uit de pers:

Een hypnotiserende ervaring (...) De acteurs spreken geen woord, maar het is de toeschouwer die woordeloos achterblijft. (De Standaard, M. Cloostermans)