Salon III - Kunstkritiek

Het Theaterfestival & VTi (28/08)
Salon III - Kunstkritiek

Het Theaterfestival & VTi (28/08)
Salon III - Kunstkritiek
TF08_img01-cmyk.jpg
deSingel - Rode zaal | € gratis - reserveren via salons@theaterfestival.be
salon festivalcentrum
28/8 - 17:30
Parallelprogramma 08
Voorzet: teksten van Wim Van Gansbeke & Carlos Tindemans door Michiel Soete & Jeroen Vander Ven Panel: Klaas Tindemans (dramaturg), Wouter Hillaert (recensent), Johan Reyniers (Etcetera), Daphne Richter (recensent) Moderator: Karlien Vanhoonacker (recensent - jury ‘08)
Foto:
Duur: 1u30min | Nederlands gesproken

Tijdens de laatste vijf dagen van het festival doen we er nog een schep bovenop, met telkens om 17:30 een salon in ons festivalcentrum. De toegang is gratis. Na afloop heeft u de tijd om nog iets te eten en vervolgens een voorstelling mee te pikken. Het recept voor de salons: een interessant/relevant/actueel thema, een uitdagende voorzettekst, een panel met vele stemmen, een moderator die de discussie in goede banen moet leiden,... en u!

De kunstkritiek is duidelijk in beweging, en critici schuiven (al dan niet gedwee) mee. Wat is de positie van kunstcritici en hun teksten? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende evoluties die aan de gang zijn in kranten, tijdschriften (Etcetera, Rekto:verso) en nieuwe paddestoelen als Corpus Kunstkritiek of de internettijdschriften? Een debat over de noodzaak en de toekomst van kunstkritiek.