Salon IV - Scenografie

Het Theaterfestival & PoPoK (29/08)
Salon IV - Scenografie

Het Theaterfestival & PoPoK (29/08)
Salon IV - Scenografie
festivalcentrum-TF08_img02.jpg
deSingel - Rode zaal | € gratis - reserveren via salons@theaterfestival.be
salon festivalcentrum
29/8 - 17:30
Parallelprogramma 08
Voorzet: Elke Van Campenhout (coördinator APT) Panel:  Dries Verhoeven (theatermaker), Niek Kortekaas (scenograaf) & Jan Versweyveld (scenograaf) Moderator: Dirk Verstockt
Foto: Christophe Engels & Karolien De Schepper (PoPoK)
Duur: 1u30min | Nederlands gesproken

Tijdens de laatste vijf dagen van het festival doen we er nog een schep bovenop, met telkens om 17:30 een salon in ons festivalcentrum. De toegang is gratis. Na afloop heeft u de tijd om nog iets te eten en vervolgens een voorstelling mee te pikken. Het recept voor de salons: een interessant/relevant/actueel thema, een uitdagende voorzettekst, een panel met vele stemmen, een moderator die de discussie in goede banen moet leiden,... en u!

Wat is de rol van scenografie/scenografen in de hedendaagse podiumkunsten? In hoeverre kunnen we nog over scenografie spreken? Moeten we het niet over beeldtaal hebben? Waar liggen de grenzen van de definities en hoe vertaalt zich dat naar de praktijk? En wat is de positie van de opleiding scenografie in dit plaatje? Een vooronderzoek bij verschillende gezelschappen moet, samen met een voorzettekst van Elke Van Campenhout, de discussie voeden.