Summerschool '09 on stage

Het Theaterfestival organiseert...
Summerschool '09 on stage

Het Theaterfestival organiseert...
Summerschool '09 on stage
logo definitief.JPG
Kaaitheater | € gratis - reserveren kan via salons@theaterfestival.be
forum
4/9 - 18:00
Parallelprogramma 09
I.s.m. Schrijverspodium, Villanella en Vlaams Theater instituut
Foto: toyfoo.com
Nederlands

NL.
Na een geslaagde eerste editie is Het Theaterfestival voor de tweede maal op rij de place to be voor een stevige summerschool dramaturgie, toneelschrijven
of kunstkritiek. Onder intensieve begeleiding van professionals kunnen de geselecteerde kandidaten hun vaardigheden verder ontwikkelen en hun ervaringen verrijken in het boeiende zog van Het Theaterfestival.
Het programma bestaat uit intensieve workshops met de begeleiders per onderdeel, het bijwonen van voorstellingen, kruisbestuivingssessies tussen de verschillende disciplines en momenten om individueel
te werken. Verder zijn er ontmoetingen met de aanwezige makers. De deelnemers sluiten eveneens aan bij activiteiten uit het parallelprogramma:
de State of the Union, de salons en ook de dagkrant waarin met regelmaat een selectie van fragmenten of soms zelf volledige teksten verschijnen.
De dagkrant wil op die manier ook een klankbord zijn om de resultaten van een intensieve werkperiode met een ruimer publiek zal delen.
Het onderdeel ‘toneelschrijven’ krijgt een live toonmoment op 4/09 om 18:00 in de salonruimte, die ingericht wordt in het Forum boven het Kaaitheater. Marijke Pinoy (Compagnie Cecilia) brengt er samen met Titus De Voogdt (o.v.) een selectie scènes van de deelnemers.
Reserveren aanbevolen via bart@theaterfestival.be.