Lysistrata

Tejaterbende Oeps! (Olen)
Lysistrata

Tejaterbende Oeps! (Olen)
Lysistrata
attachment.jpeg
Bourlaschouwburg | € 12/10/8
3/9 - 20:00
4/9 - 20:00
Parallelprogramma 10
Regie: Stijn van de Wiel. Spel: Annelies Holemans, Stijn van de Wiel, Dries De Smedt, Katleen Vansant, Kris Lenders, Tine de Laet, Lotte Theuwis, Michai Geyzen, Seppe Vervoort, Severien Helsen, Heidi De Feyter, Dominic De Cnodder. Techniek: David Geeraerts, Jan Van Turnhout. Productie: Heidi De Feyter en Wim Vervoort.
Foto: Heidi De Feyter
Duur: 70 min | Nederlands

Tejaterbende Oeps! uit Olen heeft ondertussen een indrukwekkend palmares opgebouwd. De laatste drie jaar met vier voorstellingen geselecteerd worden voor het Landjuweelfestival kan geen toeval zijn.

Oeps! is een tejaterbende voor jongeren vanaf 14 jaar. Vaak werken ze samen met professionele regisseurs, zoals Stijn van de Wiel. Hij werkt als freelance regisseur, acteur en dramadocent voor verschillende organisaties en gezelschappen. In 2008 was Oeps! met De Jossen ook in het parallelprogramma van Het Theaterfestival te zien.

Met als inspiratie de eeuwenoude Griekse komedie Lysistrata van Aristophanes, gingen de makers op zoek naar een eigen bewerking. Mantelpakjes, bureaustoelen, snorren, pakken, overspel, faxen, knipogen, absurd, lust, geen woorden maar daden... Lysistrata is een hilarische en bonte verzameling van sensuele scènes in een absurd kantoor waarin de vrouwen vechten voor gelijkheid tussen de seksen.

Het Landjuweelfestival is de 'hoogmis' van het amateurtheater. Het Theaterfestival nodigt elk jaar een voorstelling uit. Ideaal om kennis te maken met wat reilt en zeilt in de amateurkunsten.