State of the Union

Pascal Gielen
State of the Union

Pascal Gielen
State of the Union
3920912786_f98ce06282.jpg
Kaaitheater
25/8 - 18:00
Foto:
Nederlands

De aftrap van het festival gebeurt traditiegetrouw met de State of the Union. Dit jaar wordt die uitgesproken door Pascal Gielen. Hij doceert kunstsociologie aan de rijksuniversiteit van Groningen en leidt de onderzoeksgroep ‘Kunstpraktijk in de Samenleving’ verbonden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Zijn onderzoek concentreert zich op de institutionele en politieke context van kunst, cultuur en erfgoed. Gielen schreef o.a.  The Murmuring of the Artistic Multitude. Global Art, Memory and Post-Fordism (Valiz: Amsterdamielen) en samen met P. De Bruyne Being an Artis in Post-Fordist Times (NAi: Rotterdam).
Onder de titel Misschien wordt het tijd om te acteren waarschuwt Gielen dat de podiumsector in de toekomst meer expliciet politiek moet ageren, om niet alleen zichzelf, maar ook de democratische grondvesten waarop ze staat, te verdedigen.

 

De State of the Union kan vanaf nu gedownload worden op de site van het VTI! De link naar deze website vindt u links op deze pagina.