Jake en Pete's big reconciliation attempt for the disputes from the past

Pieter Ampe en Jakob Ampe / CAMPO
Jake en Pete's big reconciliation attempt for the disputes from the past

Pieter Ampe en Jakob Ampe / CAMPO
Jake en Pete's big reconciliation attempt for the disputes from the past
PHO_15523_Jake_and_Petes_c_Phile_Deprez.jpg
deSingel - Theaterstudio | € 12/10
29/8 - 20:00
Concept & performance: Jakob Ampe & Pieter Ampe/ Mentor: Alain Platel/ Scenografie: Jelle Clarisse/ Techniek: Piet Depoortere/ Kostuums: An Breughelmans/ Productie: CAMPO/ Coproductie Connect Connect & STUK
Foto: Phile Deprez
Duur: 1 uur |

Pieter en Jakob zijn broers en dat is meteen ook het vertrekpunt van Jake & Pete’s big reconciliation attempt for the disputes from the past. Allebei geboren in Burundi, allebei met vele goede én minder goede herinneringen uit hun jeugd. Pieter is danser en choreograaf  (Still Difficult Duet,Still Standing You). Jakob studeerde af als stemtherapeut en is muzikant bij onder meer The Germans.

Voor deze voorstelling bestuderen de broers elkaar heel nauwgezet, als in een spiegel. De danser ontdekt zijn stem, de zanger leert zijn lichaam kennen. Dit onderzoek voert hen langs extremiteiten (volgens de geluidsman van The Germans schreeuwde Jakob ooit diens microfoon kapot) en subtiliteiten. Bovendien is er nog iets wat de broers bindt, en dat is hun voorliefde voor flauwe humor. Een voorliefde die ze maar al te graag met u willen delen.

Volgens de jury:

Twee grote jongens die elkaar in het gezicht gaan schreeuwen en niets liever doen dan elkaar in te kleine dozen proppen: dat is de speelse sfeer die de broers Ampe een uur lang installeren. Hun uitgestreken gezicht en ongecompliceerde omgang met het geldende dansdiscours is daarbij hun grootste wapen. Absurd, charmant, ontroerend: Jake & Pete zijn het allemaal.

NAGESPREK - Om 21u praat Don Verboven met de makers in de Theaterstudio.