A Louer

Peeping Tom / KVS
A Louer

Peeping Tom / KVS
A Louer
PHO_14772_Peeping_Tom-A_Louer_cHerman_Sorgeloos.jpg
deSingel - Rode zaal | € 22/18/8
27/8 - 20:00
Franck Chartier & Gabriela Carrizo/Performers: Jos Baker, Eurudike De Beul, Leo De Beul, Marie Gyselbrecht, Hun-Mok Jung, Seoljin Kim, Simon Versnel/Productie: KVS & Peeping Tom/ Coproductie: Théâtre de l’Archipel Perpignan, El Canal Centre d'Arts Enscèniques Salt/Girona, Cankarjev Dom Ljubljana, La Filature Mulhouse, Le Rive Gauche Saint-Etienne-du-Rouvray, Hellerau Europaïsches Zentrum der Künste Dresden, Guimarães European Cultural Capital 2012, Festival Internacional Madrid en Danza 2012, Festival de Marseille 2012
Foto: Herman Sorgeloos
Duur: 1u20 | zonder tekst

À Louer duikt in de gaten die ons brein in de werkelijkheid slaat. Een parallel universum van herinneringen, toekomstbeelden, angsten, dromen en nachtmerries beïnvloedt voortdurend de realiteit. In een wereld waarin alles te huur is, wordt alle vaste grond onder de voeten weggemaaid. Dat klinkt als het leven zelf. Een ploeg virtuoze dansers van diverse origine brengt een filmische voorstelling die de grenzen aftast tussen droom en werkelijkheid.

Yuva Vande Putte van De Barbaren infiltreert in de wereld van Peeping Tom. Het resultaat lees je op: http://www.fabuleus.be/cgi-bin/F.cgi?a=b&id=B2&f=04.

Volgens de jury:

Als de waarde van dans en theater erop neerkomt dat ze de wereld confronteren met parallelle werkelijkheden, dan toont A Louer zich daar het summum van. In een grootse wachtkamer met brede divans, hoge rode gordijnen en zwart-wit geblokte tegels transformeert landerigheid zich tot een erg actieve geestelijke verbeelding: de Koreaanse dienstbode ontdubbelt, één zetel slokt zijn gasten op, mensen krabbelen rond als ratten... De filmische suggestie van deze beelden is legio, maar hun ware kracht ontlenen ze toch aan erg begiftigde live dans, en aan hun inspiratie uit opera en acrobatie. Tegelijk blijft A Louer uiterst persoonlijk. Wat de jury er vooral in waardeert, is hoe Peeping Tom het danstheater op wervelende wijze democratiseert: het palmt het podium in als een kijklustige vrijruimte voor wat mogelijk is. Entertainment met een twist.

Uit de pers:

"Doe jezelf deze voorstelling alsjeblieft cadeau." (De Standaard)