San Francisco

De Warme Winkel
San Francisco

De Warme Winkel
San Francisco
PHO_15518_San_Francisco_c_Sanne_Peper.jpg
Op locatie | € 18/14/8
Duinstraat 124, 2060 Borgerhout
26/8 - 20:00
27/8 - 20:00
28/8 - 20:00
Concept en spel: Mara van Vlijmen en Vincent Rietveld/ Eindregie: Jeroen De Man/ Coach Ward Weemhoff/Lichtontwerp en techniek: Prem Scholte Albers/ Productie: Fleur Feij/Vormgeving: Rikus Brederveld (stage)
Foto: Sanne Peper
Duur: 2u | Nederlands
Met San Francisco rekent theatergroep De Warme Winkel in één vloeiende beweging af met de economische crisis. Op een lege scène betuigen Vincent Rietveld en Mara Van Vlijmen hun medelijden met topbankiers, leggen ze de essentials van de financiële kortsluiting uit vanuit een middeleeuws dorpje en gaan ze het algehele crisisgevoel te lijf met rauwe poëzie en een weldadig je m'en foutisme. Prettig gestoord, bij momenten hilarisch grappig maar tegelijk een genadeloze analyse van wat wel of geen geld met mensen kan doen. Maxime Van Steen van De Barbaren infiltreert in de wereld van De Warme Winkel. Het resultaat lees je op: http://www.fabuleus.be/cgi-bin/F.cgi?a=b&id=B2&f=03.

Volgens de jury: Met een wonderlijke beheersing van vele speelstijlen bewijst San Francisco dat een pientere maatschappelijke analyse over de megalomanie en schuld niet in tegenspraak hoeft te zijn met een bijzonder prettige publieksvriendelijkheid.
Uit de pers:

"Hoe prettig gestoord en bijwijlen hilarisch ook, in feite is het een genadeloze analyse van wat wel of geen geld met mensen, met kunstenaars kan doen." (Trouw)