Stef Lernous

State of the Union
Stef Lernous

State of the Union
Stef Lernous
Stef_Lernous.jpg
deSingel - Blauwe zaal
23/8 - 18:00
Foto:

De aftrap van het festival gebeurt traditiegetrouw met de State of the Union. Dit jaar wordt die uitgesproken door Stef Lernous, artistiek leider van het Mechelse gezelschap Abattoir Fermé en docent aan het RITS in Brussel.

Abbatoir Fermé maakt voorstellingen over de fundamentele angsten, verlangens en obsessies die de mens wil rationaliseren, omdat die extremen deel uitmaken van het leven. Het gezelschap vertaalt deze interesses in een hedendaagse, hypervisuele beeldtaal die morrelt aan de grenzen van theater, film en performance. 

De brede doorbraak van Abbatoir Fermé kwam er in 2004, met de productie Galapagos. Sindsdien geniet het gezelschap een nationale en internationale reputatie, met producties als Moe maar op en dolend (2005), de Chaostrilogie (2005-2007), Tourniquet (2007) en A Brief History of Hell (2012). Lernous maakte in 2010 bij de Vlaamse Opera de opera L'Intruse (Maeterlinck).

De State of the Union wordt voorafgegaan door de State Of Youth, uitgesproken door de Antwerpse theatermaker Louis Janssens (°1995).