Twee meisjes en een schurk

Ensemble Leporello
Twee meisjes en een schurk

Ensemble Leporello
Twee meisjes en een schurk
scenefoto_1_Twee_meisjes_en_een_schurk_c_Kurt_Van_der_Elst.jpg
deSingel - Theaterstudio | € 12/10
26/8 - 20:00
Van en met: Annelore Stubbe en Mieke Laureys/ Muziek: Guido Belcanto/ Coach: Dirk Opstaele/ Vormgeving: Koen Onghena/ Lichtontwerp/techniek: Thomas Clause
Foto: Kurt Van der Elst
Duur: 1u10 | Nederlands

Twee meisjes en een schurk is vrij geïnspireerd op de Oud-Griekse ‘Mythe van Tereus’. Het is het verhaal van twee Griekse prinsessen, de gezusters Procne en Filomela.Uit verschillende versies van die mythe puurden Mieke Laureys en Annelore Stubbe een eigen variant: een ballade over lust, liefde en dodelijke wraakzucht. ‘Zanger der gebroken harten’, Guido Belcanto, schreef de muziek. Nu eens ingetogen, dan weer rauw, steeds fijn geweven en gezongen, is “Twee meisjes en een schurk” deels tekst-, deels muziektheater, en balanceert op de grens tussen episch theater en doorleefde emotie.

Volgens de jury:

Deze beeldende productie zoekt de maximale spanning van vier lakens, twee emmers slijkwater en een tobbe. Jonge makers Mieke Laureys en Annelore Stubbe weten ze uiterst helder uit te wringen tot een prangend fysiek portret van een getroebleerde zusterliefde.

NAGESPREK - Om 21u30 praat Don Verboven met de makers in de Theaterstudio.