DOMO DE EUROPA HISTORIO EN EKZILO

Thomas Bellinck/KVS
DOMO DE EUROPA HISTORIO EN EKZILO

Thomas Bellinck/KVS
DOMO DE EUROPA HISTORIO EN EKZILO
KVS_ThomasBellinckcDannyWillems_IMG_4793-.jpg
Op locatie | € 10/€6, reserveren via www.kvs.be
Kloktorenstraat 22, 1040 Etterbeek
4/9 - 11:00
5/9 - 11:00
6/9 - 11:00
7/9 - 11:00
Foto: Danny Willems
Duur: Doorlopend van 11 uur tot 18 uur |

 

DOMO DE EUROPA HISTORIO EN EKZILO ("Huis van de Europese Geschiedenis in Ballingschap") neemtmeer dan een halve eeuw mee terug in de tijd naar het begin van de eenentwintigste eeuw. Een volstrekt onderbelichte periode die nochtans de voedingsbodem vormde voor de grote omwentelingen van onze eeuw. Een bijzonder tijdperk, gekenmerkt door Integratie en Harmonisatie. Gezegend door de Lange Vrede. Overschaduwd door de Grote Recessie. Toen de nationale grenzen vervaagden en er overal werd betaald met een eenheidsmunt die de ‘euro’ werd genoemd. Toen niet Warschau, maar Brussel het kloppende hart vormde van het oude continent. De eerste internationale expo over het leven in de voormalige Europese unie.

"But if the anticipation is killing you, visitors in Brussels right now have a chance to experience a less sanguine and more creative, anarchic, fleeting -- and fun -- exhibition about Europe in the dystopian future." (Gareth Harding, Foreign Policy Magazine)

"Het resultaat is een ontregelende tentoonstelling die diep onder de huid van de bezoeker kruipt. Een intelligent pleidooi tegen het opkomende nationalisme en de euroscepsis zonder in europropaganda te vervallen. In tegendeel, Bellinck geeft snoeiharde kritiek op de Europese Unie." (Leen Vervaeke, De Volkskrant)

Uit de pers:

"A clever attempt to document the EU's current woes" - The Guardian

"Today I visited the fantastic museum by Thomas Bellinck - highly recommended!!" - Guy Verhofstadt on Twitter