Tentoonstelling An Old Monk

Benoit van Innis & Bache Jespers
Tentoonstelling An Old Monk

Benoit van Innis & Bache Jespers
Tentoonstelling An Old Monk
an_old_monk_kurt_van_der_elst_8876.jpg
Kaaicafé
29/8 - 18:00
7/9 - 23:00
Foto: Kurt Van der Elst

Kunstenaar Benoît van Innis beschilderde voor de voorstelling An Old Monk foto's die Bache Jespers maakte van Josse De Pauw. De werken zijn tijdens het festival te zien in de foyer van Kaaitheater.

 

Benoit van Innis1960) studeerde aan Sint-Lucas Gent. Hij werd in de jaren tachtig bekend door zijn vaak absurd humoristische tekeningen in bladen als De Morgen, De Standaard, De Volkskrant, Paris Match, Lire, The New Yorker,... Zijn schilderijen passen in de traditie van de vernieuwende picturaliteit zoals die zich vanaf het eind van de jaren tachtig in de Vlaamse schilderkunst aandiende. Hij stelde tentoon in tal van kunstgalerijen en musea als Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle (2008–2009) of het Roger Raveelmuseum in Machelen (2010).

Bache Jespers (°1970) ging na zijn studies aan het RIKSO en Sint-Lucas aan de slag bij modeontwerper Dries Van Noten. Daar is hij vandaag nog altijd verantwoordelijk voor de visuele beeldvorming en muziekcoördinatie. Zijn passie voor muziek en fotografie resulteerde in langdurige samenwerkingen met Belgische muzikanten. Bache leverde beelden voor het artwork van onder anderen Zita Swoon, El Tattoo Del Tigre, Flowers For Breakfast en Rudy Trouvé (Dead Man Ray, Kiss My Jazz , Lionel Horowitz e. a. Heaven Hotel projecten).