Internationaal bezoekersprogramma

MOVING MEETINGS THEATRE
Internationaal bezoekersprogramma

MOVING MEETINGS THEATRE
Internationaal bezoekersprogramma
nl-front-logo-000000.png
5/9 - 10:00
6/9 - 10:00
7/9 - 10:00
Foto:

Internationaal bezoekersprogramma

MOVING MEETINGS THEATRE

Moving Meetings Theatre is een meerdaags bezoekersprogramma voor theaterprogrammatoren en –directeurs van over de hele wereld. Het programma vindt zowel in Amsterdam als Antwerpen plaats, gelijktijdig met het Nederlandse en Vlaamse Theaterfestival. Tijdens Moving Meetings Theatre krijgen de deelnemende theaterprofessionals een aanbod voorgeschoteld van een reeks boeiende voorstellingen uit Nederland en Vlaanderen die geschikt zijn voor de internationale markt. Het programma biedt een mix van bekende gezelschappen en nieuwe namen. ’s Avonds bezoeken de gasten voorstellingen uit de selectie van Het Theaterfestival. Organisatoren zijn Dutch Performing Arts en VTi (Vlaams Theater Instituut) in samenwerking met het Nederlandse en Vlaamse Theaterfestival.

Met Moving Meetings Theatre willen de organisatoren de bekendheid en de afname van producties van het Nederlandse en Vlaamse theater in een internationale context vergroten. Verder bevordert het de afstemming en dialoog tussen makers, gezelschappen en programmatoren.

Geselecteerde gezelschappen en kunstenaars die een voorstelling tonen: BRONKS, Davis Freeman, Comp.Marius, de Roovers, Zuidpool, Tristero, Berlin, HETPALEIS & Simon De Vos, fABULEUS, Leporello, Pieter De Buysser en Abattoir Fermé.

Geselecteerde gezelschappen voor de speeddate: unm & Koen De Preter, NTGent, Lies Pauwels, Lisbeth Gruwez / Voetvolk, Compagnie Cecilia, CREW, Piet Arfeuille / Malpertuis, Troubleyn / Jan Fabre, SPIN, Vera Tussing, Lazarus en Tom Struyf.