Achter 't eten

Toneelgroep Ceremonia (nu het KIP), LOD muziektheater & Theater Zuidpool
Achter 't eten

Toneelgroep Ceremonia (nu het KIP), LOD muziektheater & Theater Zuidpool
Achter 't eten
Achter_t_eten_cTania_Desmet_Ineke_vooraan.jpg
deSingel - Rode zaal | € 18/€14/€8
10/9 - 20:00
11/9 - 20:00
Tekst, regie en vormgeving Eric De Volder | Muziek Dick van der Harst | Spel Ineke Nijssen, Marijke Pinoy | Productie Toneelgroep Ceremonia, LOD muziektheater, Theater Zuidpool | Met de steun van kunstencentrum Vooruit.
Foto: Tania Desmet
Duur: 70 minuten |

Exact 10 jaar geleden won ‘Achter ‘t eten’, de Grote Theaterfestivalprijs op Het Theaterfestival 2004. Ter gelegenheid van dit jubileum, en als eerbetoon aan de in 2010 overleden theatermaker en regisseur Eric De Volder, wordt de voorstelling nu eenmalig hernomen op Het Theaterfestival. Marijke Pinoy en Ineke Nijssen geven op onnavolgbare wijze gestalte aan een dochter en moeder, die moeten omgaan met wat er achter ‘t eten is gebeurd. De muziek van Dick van der Harst ondersteunt en snijdt, bijt van zich af en zalft.

Uit de pers:

Quote jury van de Grote Theaterfestivalprijs in 2004:

De winnende voorstelling laat zien wat theater vermag. Door juist het realisme te ontvluchten, is het mogelijk de werkelijkheid in zijn naaktheid te betrappen. Een onderwerp als incest, waarbij cliché's al snel om de hoek kijken, blijkt dan de drijfveer te kunnen zijn van een ontroerend en fascinerend schouwspel. In Achter 't eten valt alles op de juiste plek: de muziek, de tekst, de taal, het acteerwerk en de mise-en-scène'', aldus de jury.