Publiek Aan Zet


Publiek Aan Zet

Publiek Aan Zet
PAZ2015_photoIris_Verhoeyen_DSC_6956_bew_web.jpg
Voor bijkomende fotomateriaal gelieve Bram Kelchtermans te contacteren (paz@mooss.org en 0494078007). Ook voor een interview met participanten nu of in de loop van de volgende maanden gelieve Bram Kelchtermans te contacteren (PAZ@mooss.org en 0494078007) PAZ wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap.
Foto: Iris Verhoeyen

Het Theaterfestival geeft dit jaar de 
kans aan het theaterpubliek om in
te grijpen in de organisatie van het
festival: wat kunnen we leren van 
het publiek? In het kader van het 
project Publiek Aan Zet zijn vanaf 
de vorige editie in september 2014
van het festival zo’n 15 theaterlief-
hebbers
 de uitdaging aangegaan.

Het traject dat deze participanten doorlopen is gestart op de vorige editie van het festival. Zij hebben zich gebogen over vragen als: Waarom zou je zo’n festival organiseren? Wat maakt een festival tot een (goed) festival? Hoe kan het festival publieksvriendelijker? Wat kan het publiek bijdragen? Wat is goed? Wat kan beter? …

De antwoorden op die vragen zullen uiteindelijk resulteren in diverse acties waar ze op dit moment nog niet veel over kwijt willen. Dat deze acties een zichtbaar effect op Het Theaterfestival 2015 zullen hebben, staat echter wel vast. Spannend! Aansluiten bij deze groeiende groep kan trouwens nog steeds. Alle info op www.publiekaanzet.be of PAZ@mooss.org.

Publiek Aan Zet is een initiatief van Mooss, Cera en M-Museum Leuven en wordt ondersteund als project binnen het kunstendecreet. PAZ onderzoekt wat de impact is van publieksparticipatie op de publieksbeleving van een kunstinstelling, en hoe we hieruit kunnen leren om onze kunstinstellingen publieksvriendelijker te maken. In 2013-14 werd het pilootproject gerealiseerd: de tentoonstelling DINGES in M-Museum Leuven. In 2014-15 vindt het tweede project plaats, in samenwerking met Het Theaterfestival. De voorbereidingen voor komende projecten draaien intussen ook op volle toeren. Meer informatie over verleden en toekomst (traject, resultaten en onderzoek in woord en beeld) is eveneens te vinden op www.publiekaanzet.be.