Slumberland (6+)

An Pierlé, Fulco Ottervanger & Nathalie Teirlinck/Zonzo Compagnie
Slumberland (6+)

An Pierlé, Fulco Ottervanger & Nathalie Teirlinck/Zonzo Compagnie
Slumberland (6+)
slumberland_-c-dries-segers.jpg
Kaaistudio's | € 12/10/8
11/9 - 19:00
Uitverkocht!
Regie & Video: Nathalie Teirlinck | Muziek: An Pierlé & Fulco Ottervanger | Décor: Ruimtevaarders | Techniek: Steven Bontinck & Pieter Nys | Kostuumontwerp: Vanessa Evrard | Make-up: Laura Noben | Camera: Rik Zang | Acteurs & actrices film: Juno Peeters, Egon Peeters, Mathis Schellekens, Nina van den Heuvel, Esra Vandenbussche, Arthur van Ranst, Ananke Indigne, Tobe Leemans, Tijl Peirsman, Lio Bertier, Lily Clignett, Jente Claus, Isadora Gisen, Frank Wens, Storm Wens
Foto: Dries Segers
Duur: 50 min. | NL

Slumberland neemt het publiek mee in de wereld van de slaap. In deze poëtische en multimediale voorstelling word je doorheen de mysteries van de slaap geloodst. Het resultaat is een prachtig staaltje muziektheater door twee rasmuzikanten, An Pierlé en Fulco Ottervanger, en prachtige beelden van Nathalie Teirlinck.

Wat is dat donkere niemandsland dat ‘slaap’ heet? Hoe weet je echt helemaal zeker dat de ‘droomwereld’ niet de échte aarde is? Of dat we niet gewoon dromen dat we wakker worden? Sowieso komt alles wat je overdag ziet terug in je droom, maar dan binnenstebuiten!

Slumberland is een adembenemende filmisch-muzikale tocht naar de wereld van de nacht. Het moment dat alles kantelt en de droom het wint van de realiteit. Het zijn de kinderen zelf die je met hun verbazingwekkende fantasie meenemen naar een fascinerende wereld. Ze vertellen over hoe ze slapen, wat er gebeurt in hun dromen en waarom het nacht wordt. De live gebrachte songs van An Pierlé en Fulco Ottervanger en de filmbeelden van Nathalie Teirlinck verbeelden en verklanken een reeks wonderbaarlijke figuren die elkaar in een nachtelijke wereld ontmoeten. Het maanmeisje dat op de aarde landt, het zandmannetje dat zijn zandgrot verlaat, de slaapprofessional die de slaap tot wetenschap maakt, de vleermuisjongen die liefst ondersteboven slaapt… Stuk voor stuk magische, ontroerende en grappige figuren die balanceren op de koord die slap gespannen staat tussen wat echt is en wat niet en nog lang in je geheugen blijven verder leven.

Volgens de jury:

“Multimediaal is vaak een buzzwoord voor te veel kabels op scène. De muzikaliteit van Slumberland daarentegen is totaal. Ze schuilt niet alleen in de muziek, maar in elk segment – licht, film, vertolking, setting – van deze creatie. Die unieke samenhang zorgt voor een zacht betoverende theaterervaring.”

Uit de pers:

“Slumberland voelt aan als een trip, scherend langs glinsterdroom en nachtmerrie, tot jong en oud zich aan het eind verbaasd het zand uit de ogen wrijft.” -  De Morgen