The Ballad of Ricky and Ronny - a pop opera

MaisonDahlBonnema & Needcompany (B)
The Ballad of Ricky and Ronny - a pop opera

MaisonDahlBonnema & Needcompany (B)
The Ballad of Ricky and Ronny - a pop opera
needcompany.jpg
Monty | € 15/12
22/8 - 20:30
23/8 - 20:30
De Keuze 08
Van/met: Anna Sophia Bonnema en Hans Petter Dahl (concept, spel, zang), Hans Petter Dahl (muziek)
Foto: Maarten Vanden Abeele
Duur: 1u30min | Engels gesproken, Nederlands boventiteld

Volbloedperformers Anna Sophia Bonnema en Hans Petter Dahl werken al jaren samen. Hun projecten bevinden zich ergens op het kruispunt van gecomponeerde muziek, beeldende kunst, literatuur en theater. The Ballad of Ricky and Ronny - a pop opera is een theatervoorstelling en concert in één, maar dan in een nieuwe en onwaarschijnlijk extreme vorm. Bonnema en Dahl zingen vanuit hun alter ego's Ricky en Ronny het publiek toe. De twee geliefden uiten alles wat in hun verstoorde hart en geest opkomt en rijden zich uiteindelijk vast in hun muzikale fantasie. Wat start als een kinky soap verwordt tot een psychedelisch concert met lyrische uitbarstingen. Grotesk en meeslepend.

Volgens de jury:

Sprankelend nihilisme: indien het nog niet bestaat, is het met ‘The Ballad of Ricky and Ronny' uitgevonden. Een koppel loopt zich te pletter tegen het geloof in de maakbaarheid van geluk. Een van de meest bevreemdende voorstellingen van dit seizoen.

Uit de pers:

Dahl en Bonnema schaatsen op de grens tussen het alledaagse en het absurde, tussen liefde en vervreemding. De intimiteit die uit hun aanwezigheid op het podium spreekt, is een staaltje van kwetsbaarheid dat maar heel weinig in het theater valt mee te maken. (Etcetera, E. Van Campenhout)