Het geheven vingertje

Theatergroep MAX (NL)
Het geheven vingertje

Theatergroep MAX (NL)
Het geheven vingertje
MAX-Het-geheven-vingertje-F.jpg
HETPALEIS | € 12/9
serre
30/8 - 17:00
30/8 - 20:15
De Keuze 08
Van: Jetse Batelaan. Met: Marien Jongewaard, Tjebbe Roelofs, Bianca van der Schoot, Willemijn Zevenhuijzen. Decor: Hester Jolink.
Foto: Joep Lennarts
Duur: 1u | Nederlands gesproken
10+

Regisseur en prijzenpakker Jetse Batelaan (o.a. Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt, Boswachten) gaat in Het geheven vingertje op zoek naar: wat is goed, wat is fout en wie bepaalt dat? Met een absurd-komische toets tast Batelaan de grenzen van het toelaatbare af. Pas op! Kijk me aan als ik tegen je praat! Ja, je hoort wel wat ik zeg. Waarom? Daarom! Luisteren. Luisteren!!! Het geheven vingertje is heerlijk brutaal theater waarin zowel de kinderen als de volwassenen ‘het vingertje' over zich krijgen. Maar weet de vinger wel waarheen het wijst?

Ook genomineerd voor de Gouden Krekel 2008, TF-1 en de VSCD Mimeprijs 2008. Voilà.

Volgens de jury:

Wat is goed, wat niet en wie bepaalt dat? De jeugdtheatervoorstelling Het geheven vingertje poneert deze vragen op een unieke wijze en haalt in één ruk door ook het eigen medium door de mangel. Baldadig, verfrissend verrassend en intelligent tot op het einde, voor kinderen én volwassenen. Wat is goed? Dit is goed. Waarom? Daarom!

Uit de pers:

Zeldzaam goed, want een stuk als Het geheven vingertje zie je niet vaak.... Een hilarische kijk op gezag en verbod. (NRC Handelsblad, I. Steenbergen)