Rococo

Hotel Modern (NL)
Rococo

Hotel Modern (NL)
Rococo
hotel-modern---rococo.jpg
Bourlaschouwburg | € 15/12
22/8 - 20:00
Keuze uit TF-1.nl 08
Van/met: Pauline Kalker, Arlène Hoornweg, Herman Helle (concept/spel), Arthur Sauer (muziek), Kirsten Hutschemakers (vormgeving maskers), Wim Groen (binnenwerk maskers), Barbara Witteveen(schuimobjecten)
Foto: Hans Werlemann
Duur: 1u15min | Geen tekst

Het Rotterdamse theatercollectief Hotel Modern werkt op een heel typische manier: op het podium wordt een maquette gebouwd, waarin de spelers met vingercamera's miniatuurscènes filmen die dan op levensgroot scherm geprojecteerd worden. Na twee voorstellingen over de wereldoorlogen (De Grote Oorlog en Kamp), slaat Hotel Modern de levenslustige weg in: Rococo gaat over seks, lust en nieuwsgierigheid. Met PVC-buizen, broze rococobeeldjes en levende skeletten, levert Hotel Modern een absurde, surrealistische live ‘animatiepornofilm' af. Maar dan één die over veel meer gaat dan seks.

Volgens de jury:

Nederlandse jury van TF-1:

Onderzoekend, naïef èn heel geestig laten ze hun scheppingsdrang botvieren op alle voorwerpen die ze in de puinhoop terugvinden. Onderzoekend, naïef èn heel geestig laten ze hun scheppingsdrang botvieren op alle voorwerpen die ze in de puinhoop terugvinden.

Uit de pers:

De Rotterdammers zetten absurdisme in om de harde werkelijkheid te becommentariëren (...) Deze speelvoorstelling staat in het teken van een verontrustend onderzoek naar de menselijke natuur. (Vrij Nederland, M. van der Jagt)