Installaties en tenoonstellingen

Studio Villanella - Doorlopend
Installaties en tenoonstellingen

Studio Villanella - Doorlopend
Installaties en tenoonstellingen
varken-blauw.JPG
deSingel - Rode zaal | € Gratis - geen reservatie
Expocontainers festivalcentrum
Parallelprogramma 08
Van: Susan Banafti, Inne Haine, Thomas Verstraeten, Lijmstift...
Foto: Sven van Baarle
Duur: Doorlopend vanaf 12:00 tot 22:00 |

Doorlopend is er in en rond de expocontainers aan het festivalcentrum een selectie te zien van werk van opmerkelijke makers met een Kunstbende verleden. Fotografie, beeldverhaal, performance, installatie, video, dagelijks te zien tussen 12u en 22u.


Susan Banafti - T-Girls  Een indringende reeks portretten van travestieten, transseksuelen en transgenders; individuen waar de hokjesmaatschappij geen blijf mee weet. Fotografe Susan Banafti toont hen in volle glorie, maar ook schuilend in een dubbelleven.

Thomas Verstraeten - I created an army and I...slept with it/destroyed it/loved it  "Elke dag zal er uit mijn oven een nieuwe soldaat te voorschijn komen. Als generaal van het leger zal ik de hele week de wacht houden in mijn caravan, alwaar iedereen welkom is voor een spelletje Risk dan wel Stratego." Na het broodhuis op het Antwerpse Sint-Jansplein en de broodsculpturen in de Kammenstraat bouwt kunstenaar Thomas Vestraeten dagelijks aan een broodleger. Studio Villanella is slechts het begin van de troepenopbouw. Tussen september 2008 en juni 2009 zullen Thomas' guerrillero's opduiken op verschillende plekken in Antwerpen. Nieuwe formaties zullen gevormd worden, nieuwe tactieken uitgeprobeerd.

Lijmstift - Voor zover ik weet  "Als 't zeer doet denk ik: 't doet geen zeer. En dan betert dat iets, maar het doet nog altijd zeer. En als ge denkt dat 't zeer doet, ja, dan doet het altijd zeer." Videoportret van Gijs Van Laer, Jeroen Broeckx en Greet Jacobs over 2 innemende mensen die het hele jaar door op een camping verblijven.

Inne Haine [Angelus Novus] - Het leven is niet altijd makkelijk  Inne Haine maakte een beeldverhaal over Jacob, een succesvolle docent, schrijver en vader. Hij worstelt met het verschil tussen zijn huidige status en zijn eerder schamele afkomst. Een culturele kloof gaapt en Jacob begint op z'n minst gezegd vreemde keuzes te maken ... HET LEVEN IS NIET ALTIJD MAKKELIJK gaat over identiteitscrisissen en psychopathische trekjes.

Kunstbende Wildcards  Villanella's selectie uit verschillende disciplines van de jongste Kunstbendefinale.