Kermis in de hel

Peter Gorissen / Monty (B)
Kermis in de hel

Peter Gorissen / Monty (B)
Kermis in de hel
PeterGorissen_verkleind.JPG
Bourlaschouwburg | € 16/12/8
31/8 - 20:00
1/9 - 20:00
De Keuze 10
Van en met: Peter Gorissen. Productie: Monty.
Foto: Brecht Debackere
Duur: onbepaald | Nederlands

Peter Gorissen volgde een acteursopleiding aan Studio Herman Teirlinck en aan de University of California, verdiepte zich in groepsprocessen en gaf les aan verschillende acteursopleidingen.

Op uitnodiging van Monty maakte hij een unieke reeks van vijf monologen. Het werd een bevlogen onderzoek naar de essentie van theater maken. Nu zet hij zijn hommage (die tegelijkertijd een afscheid is) aan deze podiumkunst verder.

Met een onvoorspelbare combinatie van stand-up, lezing, theater en concert toonde Gorissen zowel zijn vakmanschap als zijn kwetsbaarheid. Hij ging in op zijn fascinatie voor figuren als De Sade, Hitler, Pinokkio en Sinatra, maar ook op de indoctrinerende kracht van de media en het economisch fundamentalisme, dat zelfs in de kunstwereld welig tiert. Nu vertaalt Gorissen zijn ervaringen in twee nieuwe programma's. Met als kers op de taart enkele beroemde theatermonologen, een verse visie op de 21ste eeuw, en (op de tweede avond) een weergaloze verrassingsact! De pluchen Bourla-bonbonnière vormt het perfecte decor.

FR Au fil des ans, Peter Gorissen a développé une vision particulière du théâtre. Il présente sa conception de l'essence du théâtre au public dans Kermis in de hel.

EN Throughout the years, actor Peter Gorissen developed a specific vision on performance. He shares this vision - the essence of performance - with his audience in Kermis in de hel.

Volgens de jury:

www.theaterfestival.be/jury

Uit de pers:

In stand-upstijl fietste de acteur door zijn leven, laverend tussen tragiek en humor, maar steeds verbijsterend eerlijk. Gorissen heeft zijn theateropvattingen zo geradicaliseerd, dat liegen op een podium geen optie meer is. (De Standaard, G. Sels)