De toekomst is digitaal

Presentatie demosite 'Toneelstof'
De toekomst is digitaal

Presentatie demosite 'Toneelstof'
De toekomst is digitaal
beeld_de_toekomst_is_digitaal.jpg
| € Gratis (mits reservatie via www.vti.be/nl/digitaal)
30/8 - 14:00
Foto:

Toneelstof zoomde de afgelopen jaren in op de geschiedenis van de podium- kunsten. Nu wordt het tijd om deze informatie definitief de toekomst in te katapulteren. Daarom werd Toneel- stof opgenomen in het Archipel-pro- ject (een onderzoekstraject voor de duurzame ontsluiting van archiefma- teriaalwww.archipel-project.be), en lanceren we tijdens Het Theaterfes- tival de demosite. Zo kunnen we de podiumkunsten verder laten leven in woord en beeld en blijft de informatie toegankelijk voor het publiek.
Enerzijds zal VTi deze inhoud zelf aanmaken, anderzijds willen we de hele podiumsector betrekken bij het aanleveren van digitale informatie voor Toneelstof. Bovendien willen we op termijn ook een oplossing bieden voor de duurzame bewaring van het waardevolle geheugen van onze
sector. Tijdens de infosessie tonen we een geavanceerd model voor de bewa- ring en ontsluiting van digitaal ma- teriaal, en nodigen we stakeholders uit om te getuigen over het belang en gebruik van digitale informatie.
We sluiten deze dag af met de lezing- performance ‘Vlaams Machine’: Flemish cultural presences in the European landscape 1860-2010. De Italiaanse creatieve duizendpoot Luca Scarlini is bijzonder goed op de hoogte van de onvermoede plekken waar de Vlaamse kunsten de laatste eeuwen de Europese culturele ruimte infecteerden. Die kennis zet hij in bij de ontwikkeling van een ‘Vlaamse machine’. In deze lezing-performance neemt hij het publiek op onnavolg- bare wijze mee op een trip in woord, beeld en geluid doorheen de Europese kunstgeschiedenis van de negentiende eeuw tot heden.