Nooit van elkaar

Toneelgroep Amsterdam/deSingel
Nooit van elkaar

Toneelgroep Amsterdam/deSingel
Nooit van elkaar
nve__w3u6177_c_jan_versweyveld.jpg
| € 20/€16
KVS BOL
3/9 - 20:30
Tekst: Jon Fosse . regie Ivo van Hove . met: Hélène Devos, Chris Nietvelt, Gijs Scholten van Aschat . vertaling: Alexander Schreuder . dramaturgie: Peter van Kraaij . scenografie: Jan Versweyveld . decor: Kloosterboer Decor BV . kostuums: Wojciech Dziedzic . assistent scenografie Ramón Huijbrechts . productie Toneelgroep Amsterdam, deSingel Antwerpen
Foto: jan versweyveld
Duur: 70 min | Nederlands

Met Nooit van elkaar waagt Ivo van Hove zich voor het eerst aan het werk van de Noorse schrijver Jon Fosse. Een mentaal portret van een vereenzaamde vrouw, die haar angsten en verlangens probeert vorm te geven. De grens tussen werkelijkheid, herinnering en droom lost op in drie fascinerende scènes.

Volgens de jury:

 

Inhoud en vorm sluiten in deze bijzondere productie naadloos op elkaar aan, de kwaliteit van de tekst en de kwaliteit van het spel gaan hand in hand. Regisseur Ivo Van Hove vertaalt de sfeer van deze bevreemdende, minimalistische tekst van Jon Fosse perfect naar de scène. Balancerend tussen werkelijkheid en waan, wordt wat onuitgesproken blijft, belangrijker dan de tekst zelf. Zowel Chris Nietvelt, als de eenzame, bedrogen vrouw, als Gijs Scholten van Aschat als haar echtgenoot, zetten hun rol indrukwekkend neer.