De Barbaren

fABULEUS
De Barbaren

fABULEUS
De Barbaren
de_Barbaren.jpg
deSingel - diverse locaties
Foto: Charlien Adriaenssens

Voor het derde jaar op rij werkt het Leuvense gezelschap fABULEUS mee aan Het Theaterfestival met het project De Barbaren (naar het gelijknamige essay van Alessandro Baricco).

Acht jongeren tussen 16 en 23 jaar werden na hun laatste examens in juni opgezadeld met een omvang- rijke vakantietaak. Hun opdracht: infiltreren in het universum van een voorstelling die geselecteerd werd voor Het Theaterfestival. De Barbaren kozen hun target niet zelf. fABULEUS maakte de koppeling voor hen. Al hebben ze misschien nog nooit gehoord van het gezelschap dat ze moeten volgen, toch verwachten we dat er tegen eind augustus een haast fatale aantrekkingskracht ontstaat. De hele zomer lang gaan De Barbaren op ontdekkingstocht. Ze gaan op zoek naar het hoe en waarom van hun maker, ze bouwen op alle mogelijke manieren bruggen met hun eigen wereld en delen hun bevindin- gen en avonturen met de rest van de wereld via een blog op de website van fABULEUS en Cobra

In het verleden leidde dit project onder meer tot artistiek verantwoord stalkgedrag, nieuwe eigen creaties, filosofische bespiegelingen, ontmoetingen en soms zelfs vriendschappen tussen de jongere en hun maker.

Met dit project wil fABULEUS een stem geven aan de jonge, onbevangen festivalbezoeker die precies de vragen stelt die meer ervaren toeschouwers misschien wel bedenken, maar niet altijd aangaan. Volg alle Barbaarse associaties, creaties en onverwachte plotwendingen op blog.fabuleus.be. Tijdens het festival vind je De Barbaren ook terug in de festivalkrant en live in het festivalcentrum.