Clara Van Den Broek & Roel Verniers

Sommige dingen (vallen in het water)
Clara Van Den Broek & Roel Verniers

Sommige dingen (vallen in het water)
Clara Van Den Broek & Roel Verniers
verjaardag_oma_mei_2011.jpg
deSingel - Theaterstudio
31/8 - 15:00
Foto:

Op 22 september 2011 stierf auteur, columnist en theatermens Roel Verniers op 37-jarige leeftijd aan kanker. Een jaar later gaan zijn kinderen Anaïs (9), Wolf (6) en zijn vrouw Clara Van Den Broek in première met een muzikale theater- voorstelling over het leven na papa’s dood. De drie overblijvers vertellen samen het verhaal over drie mieren die na de zondvloed ronddobberen op een vlot van wrakhout. Of ze land in zicht krijgen is nog niet duidelijk.

Sommige dingen (vallen in het water) is de titel van de dichtbundel die Roel schreef bij de geboorte van zijn eerste kind Anaïs. Sommige dingen is bedroevend mooi proza dat, vertrekkend van een zeer persoonlijke ervaring, een universeel verhaal vertelt over verlies en hoop.

Clara Van Den Broek, Anaïs en Wolf Verniers stellen het boek voor tijdens Het Theaterfestival op vrijdag 31.08 om 15 uur. Toegang is gratis.

Aansluitend om 17 uur is er ook de uitreiking van de Roel Verniers Prijs, een prijs voor een jonge theatermaker (uit Circuit X) die een startbudget krijgt om een nieuwe productie te maken.

De gelijknamige voorstelling 'Sommige dingen (vallen in het water)' gaat op 22 september - exact een jaar nadat Roel overleed - in première bij Bronks in Brussel. Alle info: www.bronks.be