Dit is alles

HETPALEIS
Dit is alles

HETPALEIS
Dit is alles
dit_is_alles-KVDE-95611.jpg
deSingel - Theaterstudio | € 18/14/8
inleiding op 31/08 om 19u: Blauwe Foyer
30/8 - 20:00
31/8 - 20:00
Tekst: Aidan Chambers/Vertaling:Annelies Jorna/Bewerking:Marieke Dilles, Femke Heijens/Regie: Femke Heijens/Spel: Marieke Dilles, Sam Wauters/ Film:Jozefien Scheepers/Camera & montage:Raf Peeters/Scenografie:Stef Stessel/ Licht:Frank Haesevoets, Stef Stessel/Regie-assistentie:Kerensa Verhoosel
Foto: Kurt Van der Elst
Duur: 1u50 | Nederlands
13+

Cordelia Kenn is negentien en zwanger. Ze maakt een minitieus portret van zichzelf voor haar ongeboren dochter waarin ze haar eigen ik in vraag stelt. Dit is alles is een voorstelling over dromen, filosofie, verliefdheid, seks en dood, en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Aidan Chambers uit 2007. Het wordt een intiem verhaal over het leven van Cordelia Kenn en Will Blacklin, haar eerste en grootste liefde.

 

Volgens de jury:

This is all was niet eens een overdreven titel, toen Aidan Chambers hem in 2007 boven zijn nieuwe jeugdroman zette. Met de zelfgerichte nieuwsgierigheid van een bakvis en de wijsheid van een doorleefde moeder laat zijn hoofdpersonage Cordelia Kenn zich uit over vele thema’s, de liefde voorop. Marieke Dilles en Femke Heijens hebben zich voor hun podiumbewerking natuurlijk moeten beperken, maar deden dat niet in hun gekozen vormen. Dit is alles gebruikt filmbeelden, geschreven lijstjes en citaten op de overhead. Het resulteert in een van die zeldzame jeugdvoorstellingen waarin een sprekende vorm ook een verrijkende inhoud dekt. Dilles beweegt zich tussen al die frisse gedachten als een vis in het water, en snoert scène per scène je keel strakker toe. Van zoveel complexloosheid kwam de jury gereinigd buiten.

Uit de pers:

Kan je verliefd worden op een theatervoorstelling? (De Standaard)

INLEIDING: Op 31/08 is er een inleiding bij de voorstelling om 19u in de Blauwe Foyer van deSingel.