Gij die mij niet ziet

Bruno Vanden Broecke & Wim Helsen / KVS
Gij die mij niet ziet

Bruno Vanden Broecke & Wim Helsen / KVS
Gij die mij niet ziet
PHO_15528_Gij_die_mij_niet_ziet_c_Danny_Willems.jpg
deSingel - Rode zaal | € 18/14/8
24/8 - 20:00
25/8 - 20:00
Tekst: Wim Helsen/Regie: Randall Casaer/Acteurs: Bruno Vanden Broecke & Wim Helsen/Scenografie: Michiel Van Cauwelaert/Kostuums:Barbara De Laere/ Productie KVS i.s.m. Podiumkunsten Bis Produkties vzw
Foto: Danny Willems
Duur: 1u20 | Nederlands

Acteur Bruno Vanden Broecke en cabaretier Wim Helsen hebben elkaar vijf en een half jaar geleden voor het eerst beloofd om samen een voorstelling te maken. De ambitie die ze toen uitspraken was om samen een klassieker te maken. Een voorstelling zo rijk aan leven, plezier, pijn en betekenis dat ze over tweehonderd jaar nog gespeeld wordt (waarschijnlijk door andere acteurs). Nu maken ze die belofte waarAan het publiek om te oordelen of ze zichzelf overschat hebben.

Volgens de jury:

Weet je wat ons aller probleem is? We maken onszelf van alles wijs in ons hoofd, en noemen dat ‘de wereld’. Gelukkig zijn er Wim Helsen en Bruno Vanden Broecke om ons dat zielige mechanisme subtiel en toch ontegensprekelijk terug te spelen. In Gij die mij niet ziet zitten beide rasperformers in een besloten huiskamertje als tussen twee dove oren. Tegen elkaar op fabuleren ze over de onwerkelijke schone Natasha, die ze straks zullen verleiden met elk hun beste zelf. Al lijkt hun openingsdialoog louter absurd, hij blijkt uiteindelijk het fundament van een spitse opbouwende tekst, die een hele rist maatschappelijke problemen herleidt tot onze eigen mentale onzekerheid. Bandeloze comedy meets breekbaar theater: voor de jury is Gij die mij niet ziet een verraderlijk eenvoudig kleinood gebleken, met een paar memorabele scènes.