Negen jongeren zetten hun tanden in Het Theaterfestival

De Barbaren
Negen jongeren zetten hun tanden in Het Theaterfestival

De Barbaren
Negen jongeren zetten hun tanden in Het Theaterfestival
barbaren.png
Foto:

 

Voor het vierde jaar op rij werkt het Leuvense gezelschap fABULEUS mee aan Het Theaterfestival met het project De Barbaren (naar het gelijknamige essay van Alessandro Baricco). 9 jongeren tussen 16 en 23 jaar werden na hun laatste examens in juni opgezadeld met een omvangrijke vakantietaak. Hun opdracht: infiltreren in het universum van een voorstelling die geselecteerd werd voor Het Theaterfestival. Al hebben ze misschien nog nooit gehoord van het gezelschap dat ze moeten volgen, toch verwachten we dat er tegen eind augustus een haast fatale aantrekkingskracht ontstaat.

 

De hele zomer lang gaan De Barbaren op ontdekkingstocht. Ze gaan op zoek naar het hoe en waarom van hun maker en ze bouwen op alle mogelijke manieren bruggen met hun eigen wereld. In het verleden leidde dit project onder meer tot artistiek verantwoord stalkgedrag, nieuwe eigen creaties, filosofische bespiegelingen, ontmoetingen en soms zelfs vriendschappen tussen de jongere en hun maker. De Barbaren worden tijdens hun zoektocht gevolgd en ondersteund door de artistieke kern van fABULEUS, dit jaar aangevuld met theatermaakster Lisa Verbelen, die zelf met de voorstelling BOG in Circuit X staat.

 

Met dit project wil fABULEUS een stem geven aan de jonge, onbevangen festivalbezoeker. Volg alle Barbaarse associaties, creaties en onverwachte plotwendingen op www.fabuleus.be.  Tijdens het festival vind je De Barbaren ook terug in de dagkrant en live in het festivalcentrum.