The Great Downhill Journey Of Little Tommy

Jonas Vermeulen en Boris Van Severen
The Great Downhill Journey Of Little Tommy

Jonas Vermeulen en Boris Van Severen
The Great Downhill Journey Of Little Tommy
THE_GREAT_DOWNHILL_JOURNEY.jpg
deSingel - Theaterstudio | € 16 / €12/ €8
EXTRA KAARTEN BESCHIKBAAR
10/9 - 20:00
Tekst, spel, muziek Jonas Vermeulen, Boris Vanseveren | Scenografie Hugo Moens | Muziek Thomas Deckx, Pieter-Jan Jansen | Visuals Sarah Yu Zeebroek | Coach Pieter-Jan De Wyngaert | Techniek Jonas Castelijns
Foto:
Duur: 70 minuten |

Tommy woont samen met zijn moeder in een stad op een heuvel. Op een dag beslist hij dat hij de zee wil zien en vertrekt hij met zijn fiets voor een tocht naar beneden. Onderweg komt hij allerlei figuren tegen die om de één of andere reden niet in de stad thuishoren.

The Great Downhill Journey Of Little Tommy is een voorstelling in de vorm van een concert, waarbij het verhaal verteld wordt in songs. Die songs worden aangevuld met live tekeningen van Sarah Yu Zeebroek, de dochter van Kamagurka. De jonge honden Jonas Vermeulen en Boris Van Severen nemen het publiek mee in een energieke wervelwind van sex, drugs en rock-'n-roll.

Nagesprek
Om 21u10 volgt er een nagesprek met de makers waarin ze 3 beeld-, geluid- of tekstfragmenten toelichten die als inspiratie gediend hebben tijdens hun maakproces.

Volgens de jury:

Heel gedurfd om de rock opera nieuw leven in te blazen en dat energiek en consequent door te voeren in een universeel schelmenverhaal over een kleine jongen die de wereld intrekt. Figuren uit Steinbeck en Faulkner met de muzikaliteit van Ween en Mike Patton’s Tomahawk. Deze slimme combinatie van muziek, beeldende kunst en theater overtuigde op alle fronten. 

Uit de pers:

De manier waarop het verhaal gebracht is , is succulent. Knack